top of page

VISBY 28.-30.7.2019

Etelä-Suomen kesän kuumimpana päivänä kokoontui 37 henkilön ryhmä Länsisataman terminaaliin. Matkailijat nousivat Silja-Tallinkin Europa- laivalle matkustaakseen erikoisristeilyllä Ruotsin itäisellä rannikolla sijaitsevalle Gotlannin saarelle ja sen pääkaupunkiin Visbyyseen.

Laiva piipahti vielä Tallinnan satamassa noutamassa lisää matkailijoita ja merellä hellekin hieman helpotti.


Europa Visbyn satamassa

Laivan Buffet-ravintolassa viimeistään selvisi, että matkalla oli mukana jokunen muukin risteilijä, mutta kyllä kaikki ruokaa suuhunsa saivat joko pidemmän tai lyhyemmän jonottamisen jälkeen.


Visbyn muureja

Aamulla herätessämme näimme Visbyn kaupungin silhuetin ja aamiaisen jälkeen kaikki suuntasivat saarelle. Laivayhtiö tarjosi vesipullot rantautuville ja tarpeen se olikin, sillä lämmin sää helli edelleen, joskin ei ihan siinä hehkussa, mitä se oli Helsingistä lähtiessä.

Sää oli pilvinen, mutta hautovan lämmin.Saarella kukin oli valinnut mieleistään toimintaa, osa kävi kiertokävelyllä tai -ajelulla.

Osa vietti aikaansa viehättävään ruusuiseen kaupunkiin tutustuen, kahvista tai ruuasta nautiskellen tai ostostarjontaa tutkiskellen.

Moni teki myös pienen kiertoajelun minijunalla, jonka reitti kiersi koko kaupungin ja sen rantapuistikko ja muurit näkyivät hyvin.


Visbyssä

Laivaan palaamisen jälkeen oli edessä kotimatka buffet-ruokailun merkeissä ja seuraavan päivän iltapäivällä saavuimme kotisatamaan, jossa sää oli nyt huomattavasti siedettävämpi kuin lähtöpäivänä.

38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page