top of page

Mosel-Luxemburg-Frankfurt 28.8.-2.9.2018

Tiistaiaamuna 28.8. kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle ja siellä tapasimme matkanjohtajamme Aulikki Akaan-Penttilän.

Saatuamme häneltä liput ja matkaohjelman siirryimme turvatarkastuksen jälkeen Lufthansan koneeseen ja matkasimme Frankfurt am Mainiin.

Siellä siirryimme bussiin ja matka jatkui ensimmäiseen pysähdyspaikkaamme Mainziin.

Kaupunki otti meidät vastaan aurinkoisen sään kera ja siirryimme ensin nauttimaan lounasta

HDW Gaststätten- ravintolaan.

Lounaan jälkeen oli hetki aikaa tutustua ominpäin lähiympäristöön vaikkapa torielämän kautta.

Paikallinen opas tuli sovitusti noutamaan meidät ja kävelimme Gutenbergin museoon, jossa näimme hyvin seikkaperäisen esityksen Gutenbergin keksimän painomenetelmän toimimisesta.


Gutenberg-museo

Tutustuimme myös museon vanhoihin kirjoihin, joita tällä menetelmällä oli painettu. Paljon ei aikaa sitten muuhun tutustumiseen tässä museossa jäänytkään, sillä opastettu kävelymme eteni edelleen läheiseen komeaan goottilaiseen kirkkoon.

Seuraavaksi jatkoimme bussimatkaa majapaikkaamme viehättävään pikkuhotelli Trabener Hofiin Mosel-joen rannalla sijaitsevaan Traben-Trarbachin kaupunkiin.

Tervetuloillalliselle kävelimme joen toisella puolella sijaitsevaan Storcke Stütz-ravintolaan.


Traben-Trarbach

Hyvin nukutun yön jälkeen keskiviikkona 29.8. nautimme upeasta aamiaispöydästä, joka poikkesi sekä visuaalisesti että kulinaarisesti hotellien normiaamiaisista positiivisessa mielessä.

Aamiaisen jälkeen nousimme bussiimme ja ajoimme jokirantojen upeita viiniviljelmiä ihaillen Cochemiin, jossa meillä piti olla vierailu Reichsburgin ritarilinnaan.

Ikävä kyllä linnareissu jäi monelta tekemättä, sillä paikallisista viinijuhlista johtuen olivat shuttlebussit linnaan peruutettu tuolta päivältä. Oppaamme yrityksistä huolimatta muutakaan kuljetusta ei onnistuttu saamaan ylös linnalle, joten sinne lähti kävellen vain murto-osa osallistujista ja loput saivat liput kaupunkikiertoajelulle pienellä turistijunalla.

Ne, jotka kävelivät yli 100 metriä Mosel-joesta sijaitsevalla kukkulalla olevalle linnalle, jonka arvioidaan rakennetun vuoden 1000 tienoilla, saivat nauttia upeista jokimaisemista aurinkoisessa säässä. Ylhäällä he tutustuivat komean linnan sisäpihaan ja huoneisiin englanninkielisen opastuksen mukana.

Paluumatkalla Traben-Trarbachiin lounastimme sateen ropistessa hetkellisesti ulkosalla Reiler Hof-ravintolassa Moselin varrella.Reichsburg


Torstaina 30.8. oli kokopäiväretki Luxemburgiin. Luxemburg on pieni valtio Länsi-Euroopan sydämessä ja kaupunkina se on yksi maailman rikkaimmista kaupungeista. Siellä on myös useita Euroopan unionin instituutioiden kotipaikkoja.

Kiersimme opastetun kävelyn Luxemburgin vanhassa kaupungissa ihmetellen mm. vanhojen muurien kätkemiä luola-aukkoja, komeita kirkkoja ja siltoja. Vanhat kaupunginosat ja linnoitukset ovat Unescon maailmanperintölistalla.


Luxemburg (vanhaa kaupunkia)

Luxemburgista jatkoimme matkaa Trieriin, Saksan vanhimpaan kaupunkiin. Se on perustettu jo roomalaisten aikaan.

Kävimme ensin Petrisburgin näköalakukkulalta ihailemassa tätä kaupunkia, harmi vain, että pieni sadekuuro saapui haittaamaan katseluhetkeämme.

Alhaalla kaupungissa sade ei enää haitannut, kiertelimme auringonpaisteessa katselemassa kaupunkia, toria ja kauppoja käyden myös haukkaamassa välipalaa. Näimme myös Karl Marxin asuintalon ja hänen patsaansa.


Trier


Illaksi palasimme Traben-Trarbachiin ja illastimme ravintola Casparissa, jossa oli viinijuhlat ja musiikkia. Ihana lämmin ilta nauttia ruokailusta ulkoterassilla ja paluumatkalla hotelliimme kävimme kurkistamassa hienon hotel Bellevuen tunnelmalliseen baariin.
Perjantaina 31.8. oli Mosel-risteilyn vuoro.

Matkasimme jokilaivalla Bernkastel-Kuesin viehättävään kylään. Matkalla nautimme vihreistä viiniköynnösten täyttämistä rantatöyräistä, ihmettelimme valtavaa uutta rakenteilla olevaa siltaa ja joella olevan sulun kautta kulkien saavuimme Bernkastel-Kuesiin.


Mosel-joen risteily

Bernkastel-Kues

Perillä tutustuimme kauniiseen kaupunkiin, nautimme kukin tahoillamme lounasta ja lopulta palasimme bussillamme takaisin Traben-Trarbachiin.

Illalla vierailimme Emertin viinitilalla maistelemassa heidän viinejään ja lopuksi illastimme varsinaisessa ”museoravintolassa” nimeltään Altes Zunftscheune. Siellä riitti silmille ihmeteltävää!


Altes Zunftscheune -ravintola


Lauantaina siirryimme syyskuulle ja aloitimme sen ensimmäisen päivän luovuttamalla aamiaisen jälkeen huoneemme tästä viehättävästä suurenmoisia aamiaisia tarjoavasta perhehotellista.

Matkamme aluksi ajoimme Rüdesheimiin Reinin rannalle.

Tutustuimme ensin pienellä kävelyllä tämä miellyttävän viinikaupungin taloihin kulkien läpi Drosselgassen ja sen jälkeen osa porukasta nousi köysiradalla ihailemaan Reinin maisemia ylhäältä Niederwalddenkmal-patsaalta.Niederwalddenkmal Rüdesheimissa


Lopuksi vierailimme paikallisessa brandytehtaassa, esittelyfilmin ja -kierroksen jälkeen maistellen tätä jumalten nektaria nimeltään Asbach Uralt. Tehtaan kaupasta ei tainnut monikaan poistua ilman tuliaisostoksia.

Iltamassa saavuimme Frankfurt am Mainiin ja majoituimme Star Inn Frankfurt Centrum-hotelliin.

Maisema muuttui tyrmistyttävän moderniksi vehreiden jokirantamaisemien jälkeen.

Korkeat pilvenpiirtäjät ympäröivät lähiseutua ja tuli todettua, kuinka erilaista voi kaupunkimaailma olla. Osa ryhmästä löysi mukavan pihviravintolan illallispaikakseen ja osa illasti oppaan neuvomassa toisessa ravintolassa. Hotellin lähistöllä sijaitseva valtava rautatieasema tuli myös katsastettua ja lopulta uni voitti tämänkin päivän hotellin vuoteessa.


Frankfurt am Main


Sunnuntaina 2.9. luovutimme huoneet ja lähdimme tutustumaan vanhempaan osaan Frankfurtia. Ensin oli edessä lounas Frau Rauscher-ravintolassa. Frau tekee maistuvaa siideriä ja sitä kiikutettiin kannuissa pöytiimme. Suorastaan hirvittävän suuret pihvit kannettiin myös eteemme ja koska aamiaisesta oli vasta vähän aikaa niin jäi tämä maistuva pihvi monelta puoliksi syömättä.Ruokailun jälkeen lähdimme paikallisen oppaan mukana kaupunkikierrokselle tutustuen Frankfurtin Vanhankaupungin taloihin ja koristeellisiin julkisivuihin.Kierros päättyi 200 metrin korkuisen Main Towerin näköalatasanteelle ihailemaan koko kaupunkia korkealta yläilmoista.


Main Tower

Kierroksen jälkeen oli edessä enää matka lentoasemalle ja lento koti-Suomeen.

50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page