top of page
black-tower-g581628927_1920.jpg
bridge-gcbaff8743_1920.jpg

Uumajan matkaohjelma

22.5. maanantai


6.30  lähtö Kiasman pysäkki, Helsinki
9.00  aamukahvit ABC Pirkkala, Tampere
11.30 Vierailu Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälässä, joka sijaitsee tuotantotilojen yhteydessä idyllisessä tehdasmiljöössä Jalasjärven Jokipiissä. Valikoimista löytyy kauniit ja kestävät pellavatekstiilit saunaan ja kylpyyn, keittiöön ja kattaukseen sekä sisustukseen. Tarjolla myös edullisia 2-laatuisia tuotteita.

 

13.00 lounas Kyrö Distilleryssä
14.30 opastettu tutustuminen Kyrö Distilleryn tislaamoon ja kuulemme, kuinka panimo sai alkunsa ja on nyt yksi maailman palkituista ginin tuottajista

16.30 Saavutaan Vaasaan ja lähdetään opastetulle kiertoajelulle, jonka aikana nähdään
Vaasan tärkeimmät nähtävyydet ja vanha Vaasa. Vieraillaan Strömsön huvilassa. Strömsö on vanha tila ja huvila, jonka historia alkaa 1850-luvulta. Kauppias Jakob Finnilän perhe osti tilan ja huvilan 1881. Tilan huvilassa on neliöitä 330 ja siellä perhe vietti koko kesän. Sinne tultiin höyrylaivalla. Vaasan saaristossa oli siihen aikaan vilkas höyrylaivaliikenne. Nykyään Strömsössä tehdään Strömsö-nimistä TV-ohjelmaa. Vanha huvila toimii TV-studiona, jossa valmistetaan ruokaa, askarrellaan, tehdään käsitöitä ja haastatellaan vieraita. Pihan puuverstaassa tehdään puutöitä. Alueella on myös huvimaja, puutarhatalo ja sauna sekä puutarha ja kasvimaa.

19.00 majoittuminen hotelliin ja vapaa-aikaa Vaasassa.

 

23.5. tiistai


6.00 alkaen aamiainen hotelissa omaan tahtiin ja huoneiden luovutus
9.00 suunnataan Merenkurkun maailmanperintöalueelle, jonne mennään Suomen pisintä Raippaluodon siltaa pitkin. Kuulemme Merenkurkun historiaa ja tutustumme Suomen yhteen UNESCO:n maailmanperintökohteeseen. Matala kohtaa korkean: Merenkurkun saaristo ja Ruotsin Korkearannikko muodostavat yhteisen maailmanperintökohteen Unescon listalla. Yhteistä alueille ovat jääkauden jäljet ja edelleen jatkuva maankohoaminen.

13.15 Laiva Aurora Botnia lähtee Vaasasta ja laivamatkan aikana nautitaan noutopöydästä

saaristolaisbuffet

15.45 saapuminen Uumajaan ja kuljetus satamasta hotelliin.
16.30 majoittuminen Scandic Umeå Syd hotelliin ja vapaa-aikaa Uumajassa

 

24.5. keskiviikko

Aamiainen hotellissa omaan tahtiin ja aamupäivä aikaa omatoimiseen tutustumiseen Uumajassa.

11.45 huoneiden luovutus ja bussikuljetus lounaalle
12.00 yhteinen lounas


13.00 Uumajan kiertoajelu, jonka aikana nähdään tärkeimmät nähtävyydet sekä kuullaan millainen kaupunki on tänä päivänä. Uumaja on Pohjois-Ruotsin suurin kaupunki, joka on kasvanut pienestä kylästä Pohjois-Ruotsin dynaamisimmaksi ja innovatiivisimmaksi kaupungiksi, jossa on kaksi yliopistoa, Norrlands Operan, Sinfoniaorkesteri ja mielenkiintoisia museoita. Retken aikana nautitaan yhteinen lounas ja kierroksen päätteeksi vielä tutustuminen Västernbottens Museossa alueen kulttuurihistoriaan.

19.00 laiva Aurora Botnia lähtee ja merimatkan aikana aikaa nauttia viihteestä sekä tehdä
ostoksia laivan merimyymälässä. Lisämaksusta noutopöydästä saaristolaisbuffet.

23.59 laiva saapuu Vaasaan ja majoittuminen hotelliin Vaasassa.

 

25.5. torstai


6.00 alkaen aamiainen hotelissa omaan tahtiin ja huoneiden luovutus.
9.30 bussikuljetus lähtee Närpiöön
10.30 Kiertoajelu Närpiössä, jonka aikana nähdään mm. Pyhän Marian kirkko ja kirkkotallit. Vierailu kasvihuoneilla ja omistaja kertoo toiminnasta (kasvihuoneisiin ei pääse sisälle, mutta ulkoa voi katsoa).

13.00 lounas Lind Kök-kasvihuoneravintolassa. Buffet pöydässä kala- ja liharuokalajeja, hedelmiä ja erilaisia salaatteja. Jälkiruoaksi lounaalla on tarjolla tomaatista tai kurkusta valmistettu makea jälkiruoka. Ravintolassa kasvaa 200 erilaista syötävää kasvia ja kukkaa, kaikkea banaanista ja viikunoista japaninmispeliin ja persikkaan.

14.30 Kristiinankaupungissa opastettu kiertoajelu, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Pietari Brahe perusti Kristiinankaupungin vuonna 1649 vahvistaakseen Pohjanlahden kaupankäyntiä. Museoviraston mukaan Kristiinankaupungin keskustan ruutukaava on parhaiten säilynyt suurvalta-ajan kaupunkikaavoitus. Kaupunki ei ole koskaan palanut ja rakennukset ovat eri aikakausilta. Niistä suurin osa rakennettiin 1800-luvulla ja vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvulta.

 

paluumatkalla omakustanteinen jaloittelu- ja wc-tauko

 

21.00 arvioitu paluu Helsinkiin

bottom of page